Süblimasyon Mürekkep Çeşitleri
Süblimasyon mürekkep, süblimasyon baskı için kullanılan ürünlerden biridir. Baskı aşamasında kullanılacak olan desen, figür ya da yazılar süblimasyon yazıcı ile kâğıda aktarılır. Bu aktarma sırasında boya, gaz formundadır. Bu sayede belirli bir basınç ve sıcaklık uygulandığında baskı; kumaş, seramik gibi farklı yüzeylere kolayca ulaşır.
Süblimasyon boya, mürekkebin içerisindeyken katı bir yapıdadır. Normal yazıcılardaki sıvılaştırma aşaması olmadan gaz formuna ulaşan boya sayesinde baskı almak daha kolay hale gelir. Bu boyalar sadece süblimasyon yazıcılarla beraber kullanılabilir.
Süblimasyon Baskı Mürekkepleri
Süblimasyon baskı için gerekli malzemelerden biri sublimasyon mürekkep çeşitleridir. Süblimasyon baskı mürekkepleri görevleri itibariyle baskı yapılırken figür, resim, fotoğraf, desen ya da yazıların süblimasyon yazıcılar aracılığıyla kâğıda aktarılmasını sağlamaktadırlar.
Sublimasyon mürekkep içindeki boya parçacıkları aslında katı halde olur. Ama aktarım sırasında bu parçaların gaz formuna geçmesi gerekir. Boya parçacıklarının gaz haline geçebilmesi için ise belirli bir sıcaklık derecesi ile basınca ihtiyaç duyulur. Diğer yazıcılardaki sıvılaştırma aşaması sublimasyon yazıcılarda atlanır ve boya bu yazıcılarda direk gaz durumuna geçer. Böylece baskı tekstil ürünleri, seramik, metal, taş ve ahşap gibi yüzeylere yapılabilir. Görüldüğü gibi sublimasyon mürekkep kullanılmadan baskı yapmak mümkün değildir.
Süblimasyon Mürekkep Nedir?
Sublimasyon mürekkepler boya parçacıklarının katı halden sıvı hale geçmesi ile baskı yapma uygulamasına dayanan sublimasyon baskı için gerekli olan en önemli malzemelerdir. Genel olarak mürekkepleri oluşturan boya parçacıkları katı forma bulunur ve normal mürekkeplerin bu yapısı doğrudan gaz haline geçebilme özelliği göstermezler. Yani sublimasyon yazıcılar içine yerleştirilen her mürekkep bu baskı yönteminde sonuç veremez.
Süblimasyon baskı mürekkepleri ise transfer makinesi tarafından basınç ve ısı verildiğinde katı halden gaz formuna hemen geçen bir niteliğe sahiptir. Sublimasyon baskı için özel olarak üretilen sublimasyon mürekkep çeşitleri sublimasyon transfer cihazları ile gereken koşullar sağlandığında transfer kağıdından ayrılıp belirlenen materyal üzerinde istenilen deseni, figürü ya da yazıyı oluşturarak baskının tamamlanmasını sağlar.
Süblimasyon Baskı Mürekkeplerinin Özellikleri
Sublimasyon mürekkep çeşitleri kaliteli ve sorunsuz bir sublimasyon baskısını elde etmek için kullanılır. Bu mürekkepler özleri itibariyle katı halden gaz haline geçebilirler. Bunun dışında sublimasyon baskı mürekkeplerinde aranan diğer özellikler yazıcıların kafalarını tıkamaması ve transfer cihazının kanallarından kolayca ilerleyebilmesi olmalıdır. Bu iki nitelik de mürekkebin gaz haline geçebilmesi ile ilgilidir.
Ayrıca Süblimasyon baskı mürekkepleri transfer kağıdına kolayca tutunmalı ve belirli bir sıcaklı ile basınçla transfer kağıdından ayrılıp baskı yapılacak materyale geçmelidir. Kaliteli bir tercih yapıldığında sublimasyon baskının bu mürekkepler yardımı ile canlı renklerde ve başarılı şekilde gerçekleştiği görülecektir. Bunun için Teknofinal’den inktec SubliNova transfer baskı mürekkeplerini edinebilirsiniz.
Capcanlı renkleri ve kalitesi ile bilinen Inktec sublimasyon mürekkeplerinde yellow, magenta, light magenta, cyan, light cyan ve black seçeneklerine göz atabilir, kolay mürekkep dolum aparatlarına Teknofinal’den sahip olabilirsiniz. Süblimasyon mürekkep fiyatları hakkında bilgi almak ve bu ürünleri edinmek için sitemizi ziyaret edin.
Süblimasyon Baskı Mürekkebinin Renk Çeşitleri Nelerdir?
Süblimasyon baskı mürekkebi renkleri arasında yellow, magenta, cyan, black gibi alternatifler vardır. Renkler, en canlı haliyle ilk önce kağıda ardından da baskı yapılacak yüzeye ulaşır. Kaliteli boyalar sayesinde renklerde zamanla solma meydana gelmez.
Hangi yüzey olursa olsun canlı renk yapısı sayesinde baskılar da kalitesini korumaya devam eder. Kaliteli renk dokusu sunan birbirinden özel tasarımlar ile tişörtler, yastıklar, kupalar ilgi çekici bir hale getirilebilir. Aynı zamanda kişilerin özel günlerde birbirlerine sunmak için tercih ettikleri fotoğraf ve isim baskılı ürünler de süblimasyon teknoloji sayesinde elde edilir.
Süblimasyon Mürekkep Kullanımı
Süblimasyon baskı sürecinde kullanılan tüm ürünler, bu işlemin yapısına uygun olmalıdır. Örneğin; sıradan tişörtler ya da seramik kupalar baskı işlemi için uygun değildir. Bu süreçte üzerine baskı yapılacak yüzeylerin polyester içermesi gerekir. Bunun yerine polyester içerikli transfer kâğıtları da kullanılabilir.
Süblimasyon mürekkeplerin her zaman beklenen kaliteyi sergilemesi için doğru koşullarda saklanması son derece önemlidir. Çok sıcak ya da soğuk ortam koşulları mürekkeplerin yapısında bozulmaya yol açabilir. Bunun yanı sıra ambalaj kapağının açık bırakılması nedeniyle kuruma meydana gelir. Tüm bunlar olmadığı takdirde her baskıda yüksek bir kalite sizi bekler.
Süblimasyon Mürekkep Hangi Yazıcılarda Kullanılır?
Sublimasyon fotoğraf yazıcısı çeşitlerinde en çok tercih edilen printer markalarından biridir. Doldurulabilir mürekkep besleme sistemine sahip bu yazıcı ile kâğıt üzerine baskı yaptığınızda ilk etapta soluk bir görüntü ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlarda endişelenmenize gerek yoktur çünkü canlı renklerle baskı yaptıktan sonra karşılaşırsınız.
Yazıcının püskürtme denetimi kabiliyetine sahip olması, tüm renklerin kullanılabilir durumda olup olmadığının anlaşılması yönüyle fayda sağlar. Epson süblimasyon mürekkep seçiminizi Teknofinal’de yer alan ürünlerden yaptığınız takdirde yazıcınızın her zaman problemsiz bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Süblimasyon Mürekkep Fiyatları
Teknofinal, size süblimasyon mürekkep fiyatlarında en uygun seçenekleri sunar. Bu sayede hem hobi olarak hem de ticari amaçla yaptığınız baskılarda yüksek bir kalite elde edersiniz.
100 ml ambalajlarda bulunan mürekkepler ile çok sayıda baskı almak mümkündür. Kaliteli ürünler sayesinde yazıcınızda tıkanma problemi meydana gelmez. Aynı zamanda mürekkepler doğru koşullarda saklandığı takdirde kurumaz. Bu son derece avantajlı ürünlere uygun fiyatlardan sahip olmak için hemen siparişinizi oluşturabilirsiniz.
Neden Sublimasyon Mürekkep Almalıyım?
Eğer transfer veya sublimasyon baskı işiyle uğraşıyorsanız veya uğraşmayı düşünüyorsanız baskı makinelerinin yanında sublimasyon yazıcıya da ihtiyacınız olacak. Basmak istediğiniz görseli bu yazıcı aracılığıyla çıktı alacaksınız. Bu yazıcıda da sublimasyon mürekkep kullanmanız gerekecek. Dolayısıyla transfer baskı veya sublimasyon işiyle uğraşan veya uğraşacak biriyseniz sublimasyon mürekkepler sizin bir numaralı arkadaşlarınızdan biri :)
Sublimasyon Mürekkeplerinin Diğer Mürekkeplerden Farkı Nedir?
Çoğu zaman 'mürekkep' deyip geçtiğimiz bu metaryaller aslında kendi içinde birçok farklı kola ayrılmakta. Örneğin, yazılı bir metnin çıktısını almak için kullandığımız yazıcılardaki mürekkeple fotoğraf yazıcısındaki mürekkep veya fotoğraf yazıcısındaki mürekkeple sublimasyon yazıcıdaki mürekkep birbirinden oldukça farklıdır.
Takdir edersiniz ki sublimasyon yazıcıda sublimasyon mürekkep kullanılmalı. Sublimasyon yazıcınızdan sublimasyon mürekkebiyle aldığınız çıktıdaki görseli transfer baskı makinesiyle basacağınız ürüne aktarırken transfer kağıdındaki subimasyon mürekkebi kağıttan ayrılarak ürüne geçiyor. Sizin de fark edeceğiniz gibi sublimasyon mürekkepler yer değiştirme özelliğine sahip olmayan, başka bir mürekkeple aynı işlemi yapmaya kalkarsanız... yani denemeyin deriz, başarılı olmaz.
Sublimasyon Sistemleri Nasıl Çalışır?
Sublimasyon boyaları sublimasyon mürekkeplerinin içerisinde mikroskobik yani çok çok küçük boyutlarda katı halde bulunur. Bu mürekkep sublimasyon olan püskürtmeli yazıcınızla transfer kağıdına aktarılır. Transfer kağıdı adından da anlaşılacağı gibi sublimasyon mürekkebinin kağıttan ürüne geçmesini sağlayacaktır.
Üzerinde görsel bulunan transfer kağıdını yerleştirilmesi gereken şekilde baskı yapacağınız ürüne yerleştirip transfer baskı presine koyduğunuzda yüksek sıcaklıkta boya kağıttan ayrılıp ürünün üzerine geçer. Sizin baskınız da böylelikle tamamlanmış olur.
Sublimasyon Mürekkeplerini Nereden Alabilirim?
Siz de uygun fiyatlara sublimasyon mürekkepleri almak istiyorsanız sizleri teknofinal.com internet sitemize bekleriz.
Farklı sektörlerde, farklı yüzeyler üzerinde baskı yapmak için kullanılan süblimasyon transfer baskı makinelerinin, baskı yapabilmesi için kullanılan ürünlere süblimasyon mürekkep adı verilmektedir. Süblimasyon mürekkepler, normal mürekkeplerden farklı olarak baskı sırasında gaz halinde bulunan mürekkeplerdir.
Süblimasyon Mürekkep Ne İçin Kullanılır?
Süblimasyon baskı mürekkebi, baskı sırasında uygulanan yüzeyde, baskıda canlı renkler oluşturmak, baskıyı yapan yazıcıda kafa tıkanıklığı ve akma gibi sorunları engelleyecek nitelikte üretilmiştir. Mürekkeplerin nitelikleri doğru ve kaliteli baskı için önemli ayrıntılardır. Plastik, cam, kumaş gibi ürünler üzerinde baskı yapabilmek, yapılan baskının kaliteli olması için, bu işlem sırasında mürekkep kullanılmaktadır.
Süblimasyon Mürekkeplerin Özellikleri Nelerdir?
Baskı sırasında en önemli faktör olan mürekkepler tercih edilirken, belli kriterleri karşılıyor olmalıdır. Süblimasyon mürekkep satın alırken nelere dikkat etmek gerekir? Süblimasyon mürekkeplerin özellikleri nelerdir?
Öncelikle süblimasyon mürekkepleri, baskı kağıdına kolayca uygulanabilir ve kolay tutunabilir olmalıdır.
Epson süblimasyon yazıcı kafalarına zarar vermemelidir.
Yazıcı kanallarından kolaylıkla geçiyor olması gerekmektedir.
Transfer kâğıdına kolay tutunabilmeli ve kâğıttan kolay çıkartılabilir olmalıdır.
Canlı renklerin olduğu baskılar sağlamalıdır.
Tüm bu niteliklere sahip, transfer baskı makineleriniz içerisinde ihtiyaç duyduğunuz süblimasyon mürekkep çeşitleri için, Teknofinal’in süblimasyon mürekkep kategorisinde yer alan seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.
Süblimasyon Mürekkep Çeşitleri Nelerdir?
Transfer makineleri için ihtiyaç duyduğunuz mürekkepler, epson süblimasyon mürekkep ve inktec mürekkep olarak iki seçeneği barındırmaktadır.
Epson Süblimasyon Mürekkepleri: Bu mürekkepler, yapı ve kullanımı açısından diğer mürekkeplerden farklıdır. Epson mürekkep ısı yoluyla gaz haline gelmektedir. En önemli özeliği, sert malzemelere baskı yapılabilir nitelikte olmalarıdır.
Bu mürekkepler, A3 mürekkepler, A4 mürekkepler, A3+ mürekkepler, geniş formatlı mürekkepler olarak çeşitli modellere sahiptir. Teknofinal’de yer alan epson süblimasyon mürekkepler, black, süblimasyon, magenta süblimasyon mürekkepleri, cyan mürekkep ve epson Yellow mürekkep seçenekleri, renkleri ile tercih edebileceğiniz ürünlerdendir.
İnktec Süblimasyon Mürekkelerin Özellikleri: Bu mürekkepler, püskürtmeli yazıcılarda kullanımı tercih edilen mürekkeplerdir. İnktec mürekkep, yapılan baskıların çok daha canlı ve kaliteli olmasını sağlayan mürekkeplerdir.
Teknofinal satışlarında yer alan bu mürekkepler, 7 ayrı renk ile sizlere sunulmaktadır. Örneğin, açık kırmızı intect mürekkep, açık mavi inktec mürekkep, sarı inktec mürekkep, siyah inktec mürekkep gibi farklı renk çeşitliliği ile dilediğiniz rengi, Teknofinal ile temin edebilirsiniz.
Süblimasyon Mürekkep Renkleri Nelerdir?
Teknofinal, baskı makineleriniz için gerekli olan mürekkep seçeneklerinde, farklı pek çok rengi temin edebilmenizde sizlere yardımcı olmaktadır. Bu mürekkepleri, isterseniz siyah ve mat mavi gibi koyu renklerle, dilerseniz açık mavi, sarı ve kırmızı gibi farklı renklerle tercih edebilirsiniz.
Süblimasyon Mürekkep Fiyatları Ne Kadar?
Teknofinal Süblimasyon, yazıcılar, baskı kâğıtları, transfer baskı makineleri gibi süblimasyn baskıların, kaliteli baskı sonuçlarının temel öğesi olan süblimasyon mürekkepleri ile de daha kaliteli baskılar elde edebilmeniz konusunda sizlere farklı seçenekler sunmaktadır.
Teknofinal, süblimasyon baskı malzemelerini tercih ettiğinizde karşılaşacağınız ürün performansı ve kalitesiyle beraber, ürünün maliyeti açısından da bütçenizi sarsmayan fiyatlandırmalar yapmaktadır. Teknfinal, süblimasyon mürekkep fiyatları ve kolay ödeme seçenekleri ile sizlere ürün satışını gerçekleştirmektedir.
Siz de ihtiyacınız olan baskı yazıcıları, baskı makineleri, pedler ve mürekkep seçenekleri için Teknfinal’i ziyaret edebilirsiniz.